در نوشته “سختی و مقاومت میکروسمنت” ذکر شد که هنگام بررسی میزان سختی و قدرت یک متریال باید آن را از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار داد. در رابطه با میکروسمنت نیز گفته شد که مقاومت این محصول را هم از بعد شیمیایی و هم از بعد فیزیکی باید مورد توجه قرار داد. که در هر دو منظر این محصول دارای کیفیت برجسته ای است. در این نوشته این بحث را از دو زاویه مورد توجه قرار می دهیم؛
- مقاومت میکروسمنت در برابر سایش و فرسایش
- مقاومت میکروسمنت در برابر لکه ها و مایعات
مقاومت میکروسمنت در برابر سایش و فرسایش
مقاوم بودن در برابر فرسودگی و یا ساییدگی به دو عامل بستگی دارد:
1. نوع میکروسمنت مورد استفاده
2. نوع درزگیرهای به کار رفته (Sealer)
اگر استفاده از این محصول همراه با به کار گرفتن ریزدانه های با ابعاد بزرگتر در سطح باشد، باعث می شود که مقاومت بیشتری در برابر فشردگی و سایش داشته باشد. برای آشنا شدن با این گونه از محصول می توانید به صفحه میکروسمنت بتنیکا مراجعه نمایید.
البته در ملاحظه مقاومت در برابر ساییدگی و اصطکاک، کاربرد محصول ساختمانی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال میکروسمنت به کار رفته بر روی کف لازم است دارای مقاومت بیشتری نسبت به اصطکاک باشد، نسبت به وقتی که بر روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر این، نکته دیگر مربوط به درزگیرهای مورد استفاده است که هر چه براق تر باشند باعث می شود که سایش و فرسایش بر روی آن نمایش بیشتری داشته باشد. بنابراین اگر از سیلرهای براق برای میکروسمنت استفاده می کنید، باید نسبت به مقاومت آن ها در برابر فرسایش حساسیت بیشتری داشته باشید.
مقاومت میکروسمنت در برابر لکه ها و مایعات
مقاوت این محصول در برابر لکه ها و مایعات وابسته به سیلری است که برای محافظت از پوشش آن مورد استفاده قرار می گیرد. سیلر آخرین لایه در کاربرد این محصول است که باعث می شود که در برابر آب و لکه ها غیر قابل نفوذ گردد. برای استفاده از بهترین نوع سیلرها، باید آن ها را در آزمایشگاه تحت آزمایش های مختلف تست کرد. برای آشنایی با ویژگی های این محصول می توانید به مطالعه مقاله “بهترین سیلر برای میکروسمنت چیست؟” بپردازید. سیلر به کار رفته در میکروسمنت بتنیکا می تواند از این محصول در برابر نفوذ مواد زیر محافظت کند:
1. روغن
2. نوشیدنی های گازدار
3. الکل
4. آب
5. لکه های مشابه
برخی لکه ها مانند لکه باقی مانده از آب لیمو، پس از دو ساعت دارای اثر خفیفی بر روی میکروسمنت هستند. برای پاک کردن این لکه ها می توانید مانند سنگ مرمر از اسید استفاده کنید. البته اگر لکه را به سرعت پس از ریختن مایعات پاک کنید، اثری از آن باقی نخواهد ماند. لکه های حاصل از آمونیاک، استون، سفید کننده و سالفومان پس از نیم ساعت اثر خود را بر روی سطح میکروسمنت باقی می گذارند. هرچند در این موارد نیز اگر به سرعت سطح را پاک کنیم، اثری از این لکه ها باقی نخواهد ماند.
بافت میکروسمنت و همچنین سختی نظافت آن نیز جزو فاکتورهایی هستند که باید به آن ها توجه کرد. شما می توانید جهت مشورت بیشتر در رابطه با این موضوع با کارشناسان و مشاوران ما در بتنیکا تماس حاصل نمایید.
آخرین دیدگاهها