همانطور که می دانید استاندارد یک مصالح ساختمانی وقتی به آن تعلق می گیرد که علاوه بر داشتن زیبایی و انعطاف در طراحی و ساخت دارای مقاومت در برابر نیروهای وارد شده بر آن باشد. این مقاومت های مکانیکی از جنبه های مختلف قابل بررسی است که در نوشته “مقاومت مکانیکی میکروسمنت از ابعاد مختلف” به برخی از آن ها اشاره نمودیم. اما یکی دیگر از ابعاد پایداری مواد ساختمانی ایستادگی آن ها در برابر فروپاشی شیمیایی است که موضوع این نوشته تحت موارد زیر به آن اختصاص یافته است:

  1. مقاومت میکروسمنت دربرابر لکه ها و مایعات
  2. اثر لکه ها بر روی میکروسمنت

مقاومت میکروسمنت دربرابر لکه ها و مایعات

مقاومت شیمیایی یک این محصول نسبت به لکه ها و ماسعات بستگی به سیلنت (sealant) و درزگیری دارد که جهت محافظت پوشش بر روی آن اعمال می گردد. پس لازم است دو نکته را مد نظر قرار دهید:

مقاومت شیمیایی میکروسمنت

1.        سیلر (sealer) آخرین لایه ای است که بر روی میکروسمنت اعمال می شود.

2.       بنابراین آنچه باعث ضد آب شدن و محافظت سطحی این محصول می شود، سیلر است.

3.      استفاده از سیلرهای مقاوم در برابر لکه ها و مایعات، از جمله خصوصیات میکروسمنت بتنیکا است که توانسته بر اساس تست ها و آزمایش های مختلف در مقابل نفوذ روغن، نوشابه، رنگ و دیگر لکه های مشابه پایدار باشد.

شما می توانید با مراجعه به صفحه میکروسمنت بتنیکا نمونه های تولیدی و پروژ های اجرایی ما را مشاهده نمایید و ادراک خوبی نسبت به کیفیت محصولات بتنیکا به دست آورید.

اثر لکه ها بر روی میکروسمنت

اگرچه همانطور که ذکر کردیم، میکروسمنت دارای مقاومت خوبی در برابر ورود مایعات و لکه های به ساختار روکش بتنی است و در نتیجه در مقابل واکنش های شیمیایی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. اما اگر در حدود دو ساعت در معرض سرکه، آب لیمو و یا مایعات مشابه باشد، پس از آن لکه کم رنگی بر روی آن پدید می آید که دانستن موارد زیر در این مورد ضروری است:

1.        اثرپذیری سطوح این محصول در برابر لکه مشابه سطوح سنگ مرمر است، البته با این تفاوت که اگر ما به موقع و سریع اقدام به پاکسازی این محصول از لکه ها کنیم، هیچ اثری از آن ها بر روی این پوشش بتنی باقی نخواهد ماند.

2.       همچنین اگر روکش های میکروسمنت حدود نیم ساعت در معرض موادی مانند سالفومان، سفید کننده خالص، استون و یا آمونیاک قرار بگیرند، بر روی آن ها لکه می افتد. اما در این موارد نیز همچون موارد دیگر اگر به موقع اقدام به تمیز کردن لکه ها کنیم، هیچ اثری از آن ها بر روی این محصول بتنی باقی نخواهد ماند.

مقاومت میکروسمنت دربرابر لکه ها و مایعات

البته در حین پاکسازی میکروسمنت لازم است مراقب باشیم که بافت های آن دچار آسیب نشوند. به همین جهت بهتر است که در صورتی که پاکسازی لکه ها به آسانی صورت نگرفت، این کار با مشورت و مراجعه به متخصصان و کارشناسان بتنیکا انجام دهید.

هرچند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روند این کار می توانید به مقاله “آیا می توان برای تمیز کردن میکروسمنت از سفیدکننده استفاده کرد؟” نیز مراجعه نمایید وسوالات خود را در این باره پاسخ دهید.